Tässä on pientä tuntumaa siitä, millaista elämä oli Korteniemen tilalla yli sata vuotta sitten. Kauppoja ei ollut lähellä, niin oli oltava hyvin omavaraisia. Ihmiset hoitivat kotieläimiä, tekivät paljon käsitöitä ja elivät lähellä luontoa. On ollut suurta Jumalan armoa, että ihmiset selviytyivät läpi rankkojen talvien.

Videoarkisto

Elämää Korteniemen perinnetilalla

Tässä on pientä tuntumaa siitä, millaista elämä oli Korteniemen tilalla yli sata vuotta sitten. Kauppoja ei ollut lähellä, niin oli oltava hyvin omavaraisia. Ihmiset hoitivat kotieläimiä, tekivät paljon käsitöitä ja elivät lähellä luontoa. On ollut suurta Jumalan armoa, että ihmiset selviytyivät läpi rankkojen talvien.

Haikarat rantamaisemissa

Meren äärellä on aina kiehtovaa. Haikarat, nuo lintujen kuninkaalliset, ovat arkoja ja aterioivat lahtien pohjukoissa. Haikaroiden lähelle olen päässyt vain piiloteltan avulla. Se on päiväni kohokohta, kun haikara kävelee kohti telttaa. Ihailen niiden kauneutta, jotka Jumala on luonut ja lähettänyt ne meille iloksi.

Kitkajoella

Kitkajoen maisemat ovat kauniita myös talvella. Koskissa vapaana virtaaava vesi kerää ympärilleen monenlaista elämää. Kanjonin seinät ovat jyrkät ja punainen väri korostui lumisessa ympäristössä. Talvesta huolimatta koskikarat lauloivat kuorossa iloisesti. Nämä ”pyhät linnut” ylistivät Luojaansa nokat taivasta kohti.

Talvinen meri

”Taivas täynnä auringoita, meri täynnä pisaroita, aallon alla aalto uus.” Tämän runoilijan sanoin - meri elää, kunnes saa jääpeitteen. Joutsenet sinnittelevät viimeiseen asti sulavesissä. Kun Luojamme järjestämä ”ruokapöytä” jäätyy, niin lennetään yhä etelämmäksi.

Kukkiva saari

Lämmin ja valoisa tuulahdus tähän hetkeen.

Lapin ruskaa

Terveisiä Lapin ruskamaisemista. Luoja ei nyt säästellyt väripalettiaan, kun luonto kylpi hehkuvissa väreissä. Lapin linnut on varustettu ihmeellisellä viisaudella. Keräsivät kädestä pähkinöitä ja veivät niitä puun kuoren alle tulevaa talvea varten. Istuin kivellä keskellä metsää, kun lapintiaiset kokoontuivat laulamaan minulle. Niitä oli joka puolella, hatussani, käsivarrellani, polvellani, kengilläni ja kameralaukun päällä. Se oli jäähyväiskonsertti minulle. Harvinainen elämys ja liikuttava kohtaaminen.

Kuvia Norjasta

Teimme Norjan matkan, joka oli taas mieleenpainuva elämys. Miten valtavan pieneksi sitä tunsi itsensä noiden jylhien maisemien keskellä. On olemassa Luoja, jonka teot ja voima näkyvät luonnon kauneudessa.

Lintuemojen huolenpitoa

Turvallisen kodin voi perustaa monella tavalla. Kirjosieppo tekee pesän puunkoloon. Tikka hakkaa oman kodin puun kylkeen. Silkkiuikku taas rakentaa kaisloista kelluvan lautan. Näin nerokkaasti Taivaan Isä järjestää kodin myös kaikista pienimmille.

Kesän kynnyksellä

Odotettu kesä tuli ja riemumielin saamme nauttia luonnon monipuolisesta kauneudesta, vaikka virren sanoin: Taas kukkasilla kukkulat, oi Herra, kaikki vyötät ja laumat lukemattomat taas laitumilla syötät.

Keväinen meri

Kevään kultaiset auringonsäteet toivottavat kesän tervetulleeksi.

Tykkyluminen tunturi

Teimme retken Posiolle. Joitakin auringon pilkahduksia näimme, joten pieniä "maistiaisia" saimme mukaan. Täälläkin Jumalan luoma luonto näyttäytyi sadunhohtoisena. Lumesta kerrotaan Christina-lehdessä 1/2018.

Pihapiirin ilontuojat

Laulussa sanotaan: ”ja linnut pienimmätkin ylistää Jumalaa”. Näin on. Pyrstötiaiset tulevat parvena ensin konsertoimaan pensaaseen ja siitä sitten porhaltavat siementankoon. Tikka taas ylväästi ja itsevarmasti lentää aterialle pötköön ja hakkaa niin, että murut lentää. Rastas onkin jo juuurella odottamassa karisseita siemeniä. Eli näin kaikki Jumalan luomat ilontuojat tulevat ravituiksi.