Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Valmiina Jumalan seikkailuihin | Helina-Diana Helmdorf

Valmiina Jumalan seikkailuihin | Helina-Diana Helmdorf | Tallinnassa toimivan Taevas TV7 -kanavan päällikkö Helina-Diana Helmdorf antoi Christinalle haastattelun ensimmäisen Israelin-matkansa alla. Helina-Diana on valmis Jumalan johdattamiin seikkailuihin, ja nelikymppisenä hän hyppäsi rohkeasti kokonaan uudelle alalle.

Vironkielinen Taevas TV7 toimii kristillisenä TV-kanavana melko kovalla maaperällä. Maa on maallistunut. Neuvostoliiton aikana herätyskristilliset seurakunnat joutuivat toimimaan salassa, mikä vaikutti myös tuleviin sukupolviin. Helina-Dianakaan ei kuullut lapsena kristinuskosta mitään. Hän kuului mm. kommunistiseen nuorisojärjestöön, pioneereihin. Hän ei edes tiennyt, kuka Jeesus oli.

Kun Virolle koittavan vapauden ensimmäiset merkit olivat ilmassa ja Neuvostoliitto natisi liitoksissaan, Helina-Diana oli teini-ikäinen. Tuolloin Viron seurakunnassa oli menossa herätys. Ihmiset kiinnostuivat uskonasioista ja kirkot olivat täynnä. Valtava määrä ihmisiä tuli uskoon. Helina-Dianan kuunnellessa kuuluisia virolaisia puhujia, hän tunsi sydämessään jotain odottamatonta. Jumalan rakkaus tuli hänen ylleen ja hänestä tuntui, että hän oli viimeinkin löytänyt kodin.

Valmiina Jumalan seikkailuihin

Nykyisessä työssään Helina-Diana haluaa valmistaa virolaisia herätykseen. Työ on opettanut häntä rohkaisemaan itseään niin kuin teki myös Vanhan testamentin kuningas Daavid. – Daavidia ajettiin takaa ja hänet yritettiin tappaa, mutta hän ei lannistunut vaan ”rohkaisi mielensä Herrassa, Jumalassaan”.

Lue Helina-Dianan tarina kokonaisuudessaan Christinan-lehden numerosta 6/23.