Siirry sisältöön

Kolumnit

Toivon ikkuna ja uskon portti

Mirjan kolumni: Toivon ikkuna ja uskon portti | Jumala puhuu meille niillä sanoilla ja tavalla, miten parhaiten ymmärrämme. Minulle Jumala usein puhuu käyttäen kuvakieltä. Eräänä aamuna koin Jumalan sanovan minulle, että avaa toivon ikkuna ja uskon portti.

Mietin, olinko menettämässä toivoni ja uskoni? Vointini ei ollut hyvä, eikä voimavarani tuntuneet riittävän tehtäviini. Oliko toivon ikkuna ja uskon portti auki?

Hyvänä, kirkkaana päivänä on helppoa pitää ikkuna ja portti avoimena, mutta kun kylmä tuuli puhaltaa, suljemme toivon ikkunan ja pistämme uskon portin kiinni. Käperrymme itseemme ja mietimme vaikeuksiamme.

Kuitenkin juuri silloin tulisi olla ikkuna ja portti auki, sillä Raamattu julistaa meille uskoa ja toivoa vaikeisiin aikoihimme. ”Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mitä ei näy.” (Hepr.11:1)

Usko alkaa sydämestä, Jeesuksen tuntemisen kautta. Uskoon liitetään luottamus, uskallus ja todellisuus.

Kun teemme tekoja, jotka vaativat uskoa siihen, että olemme oikealla asialla, sekä toimimme Jumalan tahdon ja Pyhän Hengen johdatuksen mukaan, luottamus Jumalan sanaan kasvaa ja uskomme vahvistuu. ”Usko ilman tekoja on kuollut.”(Jaakob 2)

Toivon ikkuna ja uskon portti

Jumala koettelee välillä uskoamme, mutta kun uskon portti on auki voimme rohkeasti käydä eteenpäin Jumalaan luottaen.

Toivo antaa siivet uskolle. Katselemme toivon ikkunasta ja katsomme kauas tulevaisuuteen. Toivo perustuu Jumalan lupauksiin ja tämä jumalallinen toivo sisältää äärettömät mahdollisuudet.

Meillä on Jeesuksessa tulevaisuus ja toivo. Elävä toivo vaikuttaa, että jaksamme eteenpäin ja selviämme aina kunkin päivän haasteista ja uskallamme tehdä päätöksiä sekä suunnitelmia myös tulevaisuutta varten. Toivo ei saata meitä häpeään, kun panemme toivomme Jeesukseen, sillä hän vahvistaa meitä uskossa, toivossa ja rakkaudessa. Jumala on toivon Jumala ja hän täyttää meidät ilolla ja rauhalla.

Yksi tärkeistä tehtävistämme Jeesuksen seuraajina on viedä toivon sanomaa, sillä Kristus meissä on kirkkauden toivo.

Pidetään avoinna toivon ikkunamme ja uskon porttimme ja annetaan Pyhän Hengen tulla ja johdattaa.

Mirja