Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Taiteellinen tarinankertoja | Sini Ezer

Taiteellinen tarinankertoja | Sini Ezer, 59, on geenitutkija, kuvittaja ja kirjailija. Lukion jälkeinen vuosi kibbutsilla Jerusalemin liepeillä osoittautui merkittäväksi käänteeksi Sinin elämässä. Tutustuminen tulevaan puolisoon vei takaisin Israeliin opiskelemaan molekyylibiologiaa. Taiteen vuoro elämässä tuli lasten lennettyä pesästä.

Vantaan Simonkylän lukiosta valmistunut nuori Sini päätti ex tempore lähteä ystävänsä kanssa kibbutsille Israeliin. Lehtimainoksen lupaus appelsiineista, auringosta ja merestä houkutteli. Vuosi eri maista tulleiden nuorten kanssa jätti ihania muistoja.

– Päivisin poimimme avokadoja, vapaalla juhlimme ja kiersimme Israelia, Sini kertoo. Ensimmäinen kosketus Jerusalemiin oli viikonloppumatka. – Vanhakaupunki ja sen tunnelma tekivät jo tuolloin vaikutuksen, Sini muistaa.

Kibbutsilla Sini tutustui israelilaiseen nuoreen mieheen ja ihastui. – Yossin hymy ja välittömyys tekivät hänestä heti tutun oloisen, Sini muistelee tutustumisaikaa. Nuoret pitivät yhteyttä Sinin palattua Suomeen pohtimaan tulevaisuuden opintoja.

Sini palasi Israeliin, ja ihastus syveni tutustumisen kautta rakkaudeksi. Nuoret avioituivat Sinin ollessa 22-vuotias.

Taiteellinen tarinankertoja

Kun lapset kasvoivat, vapautui tiiviin äitiyden jälkeen aikaa omalle luovuudelle. Sini alkoi kuvittaa tarinaa Tiian hatusta, joka kuvaa loppukesää ja huolettoman lapsuuden tunnelmia.

– Huomasin, että kuvien lisäksi tarinat olivat aina eläneet sisälläni, Sini muistaa oivaltaneensa.

Sini on kiitollinen aviomiehelleen ja lapsilleen ja iloitsee siitä, että hän on saanut elää rikkaan, ihanan elämän ja olla terve.

Lue Sinin tarina kokonaisuudessaan Christinan-lehden numerosta 2/24.