Siirry sisältöön

Kolumnit

Sirpaleinen peili

Elämämme sielunpeili on sirpaleinen. Jokaisella meillä se on enemmän tai vähemmän säröillä. Usein lapsuutemme ajan kokemukset ovat särkeneet sisintämme. Kun katsomme sielun peilistä itseämme, näemme sirpaleisen kuvan, emmekä erota todellisia kasvojamme. Sirpaleinen peili vääristää kuvaa todellisesta identiteetistämme. Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja puhalsi häneen elämän hengen. Kuinka täydellistä ja kaunista. Kuitenkaan se ei ihmiselle riitä, vaan pyrimme luomaan jotain ihmisestä käsin. Kyseenalaistamme Jumalan luoman ainutkertaisen ehjän minuutemme.

Emme ole tyytyväisiä Jumalan luomaan itseemme tai toisiimme. Luonteessa, persoonassa tai ulkomuodossa on jotain, mitä pitää muuttaa. Erikoisesti lapsi ja nuori kokee olevansa vajavainen, ei ole oikein hyvä ja hyväksytty. Peiliin tulee sirpaleita ja minäkuva vääristyy. Silloin alkaa helposti etsiä hyväksyntää ja vahvistaa minäkuvaa vääristä lähteistä. Media ja markkinatalous tarjoavat epärealistisia ja vääristyneitä malleja. Kuitenkaan se ei ota vastuuta aiheuttamastaan tuhosta ihmismielelle ja mitä se merkitsee yksilön identiteetille.

Jumala ottaa vastuun luomastaan ihmisestä. Hän lähetti oman Poikansa, ettei kukaan hukkuisi, joutuisi pahojen voimien ahdistamaksi tai väärien mielikuvien valtaan. Jokaisella olisi mahdollisuus Jumalan Isän yhteyteen ja rakkauteen Jeesuksen sovitustyön kautta. Pyhä Henki auttaa ja puolustaa meitä vääriltä mielikuvilta, ja rakentaa särkynyttä identiteettiämme ehjäksi. Kristuksen kautta, on kuvamme peilissä eheytynyt ja saamme iloita Taivaan Isämme lapseudesta sellaisena kuin olemme. Voimme hyväksyä itsemme ja toisemme Jumalan luomina ainutkertaisina yksilöinä. Jumala laittoi sydämiimme iankaikkisen elämän kaipuun. Kun tunnustamme sen ja tiedostamme ainutkertaisuutemme myös iankaikkisesta näkökulmasta käsin, antaa se voimia elää Jumalan yhteydessä ja Jeesuksen veren suojassa.

Kiitos Jeesus!

Mirja