Samassa veneessä yhdessä ja erikseen

Jeesuksen ristintyö on Nymanien elämän kantava voima. Armo kantoi myös silloin, kun Maija Nyman törmäsi autollaan jalankulkijaan pimeällä kadulla.

Tuska oli hirvittävä! Maija huusi kotonaan Jumalalle; miksi juuri minulle tapahtui tämä onnettomuus? Jumala vastasi, että miksi ei juuri sinulle Maija? –Henkilö, johon autollani osuin, oli monisairas ja vanha ihminen, hän kuoli onnettomuuden jälkeen sairaalassa. Hänen puolisonsa ei nostanut syytettä minua vastaan. He olivat teosofeja, ja näin ollen ajattelivat, että jos jokin on tapahtuakseen, se tapahtuu, Maija kertoo.

Onnettomuudesta on kulunut jo muutama vuosikymmen. Tapahtumahetkellä oli Maijan 45-vuotissyntymäpäivä, joten hän ei unohda asiaa varmastikkaan koskaan. Maija sai sakkoja, mutta lasten pelko äidin vankilaan joutumisesta ei toteutunut. Onnettomuuspaikan katulamppu oli pimeänä, ja tietä ylittäviä ihmisiä oli todella vaikea nähdä. Maijan mies Hannu lohdutti vaimoaan, ja tapauksesta selvittiin, kun perhe kohtasi kriisin yhdessä. Armon merkitys konkretisoitui, siihen oli pakko tukeutua. Jeesuksen syntymäjuhlaa viettäessään Maijan katse kääntyy jo pääsiäiseen, Jeesuksen kuolemaan, ylösnousemukseen ja armoon.

Lue koko juttu seuraavasta Christina-lehdestä!

Teksti: Outi Mähönen

Kuva: Sanni Tunturipuro