Nainen sodan varjoissa

Olen Anna Franchuk ja vuodesta 2016 olen saanut ilokseni johtaa Ukrainan Poltavassa venäjänkielistä Nebesa TV7 studiota.

Helmikuun 24. alkoi sota ja Venäjän joukot tunkeutuivat Ukrainaan. Mieheni Sergein kanssa heräsimme karmivaan sireenien ulvontaan ja lentokoneiden ääniin. Ammuskelun ääniä kuului taustalla. Ensimmäinen ajatus siinä tilanteessa oli, mitä me teemme? Ja Jumala vastasi nostamalla välittömästi mieleeni kohdan Esterin kirjasta:

Jos sinä vaikenet tällaisena aikana, apu ja pelastus tulevat juutalaisille muualta, mutta sinua ja isäsi perhettä kohtaa tuho. Kuka tietää, ehkä olet päässyt kuninkaalliseen arvoon juuri tällaista aikaa varten.” (Ester 4:14.)

Lähdimme töihin. Minun ei tarvinnut keskustella mieheni kanssa siitä, mitä tekisimme. Ymmärsimme, että me pysymme Poltavassa seurakuntamme ja vanhempiemme tukena. Kyllä, se oli pelottavaa, mutta me rukoilimme ja yritimme kääntää katseemme pois kammottavista uutisista. Jumala antoi meille rauhan sydämiimme.

Lue uusimmasta Christina-lehdestä mitä muuta Anna kirjoittaa elämästään ja venäjänkielisen Nebesa TV7 -kanavan toiminnasta sodan keskellä.

Kuva: Outi Mähönen