Kukkia ja kuvataidetta

Ulla Aurio on 72-vuotias eläväinen nainen, joka rakastaa lähimmäisiään, tapaamiensa ihmisten tarinoita ja uusien asioiden etsimistä ja löytämistä. On yksi aihe, joka on erityisen lähellä hänen sydäntään: Ulla tahtoo rohkaista jokaista löytämään oman lahjansa. – Piiloon jääneiden tai vähäteltyjen kykyjen on aika nousta esiin. Siitä seuraa valtavasti hyvää niin lahjan omistajalle kuin hänen ympärillään oleville ihmisillekin.

– Jumala ei ole jättänyt yhtäkään lastaan lahattomaksi, Ulla sanoo. – Jokainen on jossain hyvä ja jokaisella ihmisellä on lahja. Hänen mukaansa lahjakkuus-sana on vain saanut vääränlaisen kääreen ympärilleen.

– Ajatellaan, että lahjakkuus on jotain käsittämättömän suurta, esimerkiksi, että joku on erityisen musikaalinen tai matemaattinen nero. Mutta lahjakkuus voi olla vaikka sitä, että on lämmin syli lapsen tai lapsenlapsen tulla. Lempeä mieli ja kuuntelemisen jalo taito ovat nekin lahjoja, samoin kasvattaminen. Entäpä johtamisen armoitus? Sekin on hyvin kunnioitettava lahja, samoin organisoimisen kyky, joka näkyy esimerkiksi siivotessa. Huusholli on hetkessä kunnossa. Minulla sitä lahjaa ei ole, Ulla toteaa nauraen.

Lahjakkuus ja elämän rohkeus ovat aiheita, joista Ulla on puhunut erikokoisille yleisöille 20 vuoden ajan, ja aina uudelleen hän innostuu teemasta. Hänen mukaansa harmittavan moni ei tunne lahjaansa tai ei ole uskaltanut ottaa sitä käyttöön.

Teksti: Susanna Suomi

Kuva: Hannu Piirainen

Lue koko inspiroiva juttu kesän super Christinasta!