Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Jumalaan luottaen | Riikka Rauhala

Jumalaan luottaen | Riikka Rauhala | Riikan elämän matka on ollut kokonaisuudeltaan rikas, mutta ajoittain hyvinkin haastava. Hänen sydämensä on kiitosta täynnä, sillä Pyhä Jumala, Taivaallinen Isä on
ollut niin uskollinen Riikan koko elämän ajan. Hän on johdattanut ja auttanut vaikeista tilanteista
eteenpäin, sekä antanut aina voiman ja kestävyyden.

– Jeesus on Herrani ja pelastajani! Häntä olen ylistänyt ja kiittänyt lapsesta lähtien. Hän on ollut uskollinen hyvä paimen, suurin apu monissa erittäin vaarallisissakin tilanteissa. Sana Jeesus on pelastanut minut monta kertaa ja voinkin sanoa, että se on suuri ihme, että olen elossa.

Riikka on suuresti kiitollinen uskovien vanhempien rakkaudesta ja hengellisestä kasvatuksesta. He ovat Riikan suurimpia esikuvia, uskon sankareita, miten luottaa Jumalaan, uskoa ja kiittää Herraa silloinkin
kun on vaikeaa. Israel rakkaus on myös perintöä Riikan vanhemmilta, kuin myös seurakunnassa palveleminen, evankeliointi ja lähimmäisten auttaminen.

Jumalaan luottaen

Sairaanhoitajana Riikka on saanut työskennellä eri erikoisaloilla, joka on ollutkin suuri rikkaus. Uskon uudistumisen jälkeen Jumala puhui Riikalle, kuinka Hän tulee kuljettamaan Riikkaa työstä työhön, kohtaamaan rikkinäisiä ja yhteiskuntamme hyljeksittyjä. Riikan silloinen kirurginen hoitotyö vaihtuikin ensin Sörkän vankilan poliklinikka työhön, siitä päihdepsykiatriaan ja lopulta akuutti nuorisopsykiatriaan useiden välivaiheiden ja työpaikkakoulutusten kautta.

– Sain olla myös mukana tekemässä Suomen ensimmäistä opaskirjasta naisiin kohdistuvasta lähisuhdeväkivallasta v.-99. Kirjan nimi on Päänavaus selviytymiseen. Kirja tehtiin eri alojen ammattilaisten käyttöön (terveydenhuolto, poliisi, sosiaalihuolto), mutta myös soveltuen avuksi väkivallan uhreille. Kirjatyöryhmää veti THM Sirkka Perttu, joka oli Suomessa uraa uurtava ensimmäinen naisiin kohdistuvan lähisuhdeväkivallan tutkija, Naisten linjan yhdistyksen ja auttavan puhelinlinjan perustajajäsen, sekä väkivaltaisista suhteista selviytyvien naisten terapeuttisen ryhmän perustaja. Minä olin ensimmäisen suljetun ryhmän yksi osallistujista vapauduttuani väkivaltaisesta avioliitosta. Vuosia myöhemmin työskentelin hetken Naisten linjan projektityöntekijänä.

Lue Riikan tarina kokonaisuudessaan Christinan-lehden numerosta 1/24.