Siirry sisältöön

Poiminnat

Jumala käänsi kaiken siunaukseksi | Mira Heino

Jumala käänsi kaiken siunaukseksi | Mira Heino on esirukoilija, vaimo, äiti suloiselle taaperoikäiselle Aavalle, sekä kauneusalan yksityisyrittäjä, SKY-erikoiskosmetologi, ammattimeikkaaja ja värikonsultti.

Mira syntyi kahdeksantena lapsena ja perheen kuopuksena lestadiolaiseen perheeseen. Perheessä oli kaikenlaista taakkaa, mutta Jumala on ihmeellisesti kohdannut, hoitanut ja yhdistänyt heitä, uskollisesti vuorotellen kutsuen heitä lähempään yhteyteensä. Jumala on antanut rohkeutta ja voimaa kohdata kipeitäkin asioita rauhassa hänen turvallisessa läsnäolossa.

Jumala käänsi kaiken siunaukseksi uskon uudistumisen jälkeen.

Mira on kokenut näiden haavojen eheytymisten kautta, miten vain Jumala voi hoitaa ja vapauttaa vääristä siteistä, sekä luoda uutta. Hän on ollut uskollinen avussaan. Miralla oli taustalla diagnosoitu keskivaikea masennus, joka aiheutti hänelle pohjatonta väsymystä ja keskittymisvaikeutta.

Miran toiseksi vanhin sisko miehensä kanssa, sekä Miran äiti esirukoilivat muiden perheenjäsenten puolesta. Mira uudistui uskossa voimallisesti siskon luona, jossa Miran lisäksi oli paikalla uskova pariskunta. Yhteinen rukous oli kestävää ja hoitavaa, jossa Jumala puhui Miralle henkilökohtaisia asioita nostaen niitä hellästi esille. Hän sai elämälle merkityksen ja ilon!

Uskon uudistumisen jälkeen Mira alkoi käymään Kansan Raamattuseuran Kräsä-illoissa, jotka venyivät usein yömyöhään. Hän koki siellä uskovien yhteyden hoitavaksi ja tärkeäksi. Mira sai sieltä myös uusia ystäviä ja oma vointi oli tasapainoisempi, sekä iloisempi.

Toki Mira ymmärsi myös terapian avun, mutta todella suuri merkitys oli myös sillä, että hän sai
olla osallisena uskovien yhteydestä ja Herran läsnäolosta. Hän muistaa miettineensä usein sitä, miten keveäksi hän koki siellä oman mielensä ja kuinka hän usein pohtikaan: ”Olenko saattanut tervehtyä masennuksesta”.

Mira on käynyt kaksi terapiaa läpi ja mielialalääkitys oli apuna tarvittavan ajan. Uskon uudistuksen sekä esirukousten jälkeen, parantumisprosessi masennuksesta käynnistyi ihan uudella tavalla, pikkuhiljaa edeten, tervehtymiseen asti. Toki raskaita vaiheita Miralla on elämässä ollut, mutta masennusta ei ole tullut uudestaan.

Rukous kantaa

Miran katsoessa omaa elämää taaksepäin, hän toteaa 15 vuotta sitten olevansa ihan erilainen Mira. Uskon uudistumisen jälkeen hänellä ei ollut helppoa, sillä se haastoi häntä paljon käymään eri prosesseja ja asioita läpi, mutta samalla se vapautti häntä. Herra oli tässä kaikessa uskollisesti mukana ja pala palalta hän hellästi hoiti, sekä eheytti. Siitä syntyi syvää uutta, jälleenrakentumista.

Kaikessa näkyi Jumalan johdatus ja se miten hän oli myös kaikkein pimeimmissäkin vaiheissa uskollisesti läsnä, silloinkin kun Mirasta tuntui, ettei hän jaksa mitään, ei edes rukoilla. Mutta sielläkin Jumala oli läsnä.

– Jumala tahtoo meille hyvää uskollisesti auttaen. Hän ei jätä meitä.

Mira uskoo, että esirukoukset kantoivat myös häntä. Yksi ihminen oli rukoillut uskollisesti sinä keväänä Miran puolesta ennen kuin hän tuli uskoon. Tämän Mira sai kuulla myöhemmin ja se oli hyvin puhuttelevaa.

Mira rohkaisee Christina lehden lukioita.

– Antakaa uskon rohkeasti näkyä, sillä minua itseä kiinnosti seurata yhtä uskovaa läheistä, ennen omaa uskon uudistumista, mutta en koskaan uskaltanut kysyä tältä uskovalta mitään. Nyt ymmärrän, että se oli Jeesus tässä uskovassa ja miten Herra itse aina kosketti ja veti puoleensa rakkaudellaan. Olen herkkä ja varovainen, sekä tunnistan myös itsessä sen, että tällaista jarrujalkaa voisi nostaa pois ja antaa tilaa enemmän Jumalan rohkeudelle silloin, kun kohtaa ihmisiä, jotka eivät tunne vielä Jeesusta! Tähän haastan muitakin Christina lehden lukijoita.

Lue Miran tarina kokonaisuudessaan Christinan-lehden numerosta 3/24.