Iloa arkeen ihonhoidolla!

Raamattu kannustaa meitä, Jumalan kuvaksi luotuja naisia, huolehtimaan kauneudestamme. Laulujen Laulu on todellista naiskauneuden ujostelematonta ylistystä. Noomi kehotti miniäänsä Ruutia sanoen: ”Peseydy, voitele itsesi tuoksuöljyllä, ota päällysviittasi ja mene puimatantereelle. (Ruut. 3:3.) Esteriä hoidettiin kuusi kuukautta mirhaöljyllä ja toiset kuusi balsamiöljyllä ja muilla tavoilla. (Ester 2:12.)

Ihonsa ja itsensä hoitamisesta saa iloa, joka osaltaan auttaa jaksamaan arjessa. Kun arki on kiireinen ja olo väsynyt, on ihonhoito usein se osa-alue, josta niin kovin helposti lipsuu.

Naistenlehdet ja sosiaalinen media ovat pullollaan ihonhoitovinkkejä. Pitäisi puhdistaa, kosteuttaa, kuoria ja kirkastaa. Naamioida ja tehohoitaa. Vaan kun ei jaksa, eikä ehdi. Tässä artikkelissa annan sinulle muutaman täsmäohjeen, joiden avulla kasvojen ihonhoito on helppoa ja mukavaa.

1. Tee ihonhoidosta rutiini

Jokainen uusi tapa vaatii paljon toistoa, jotta siitä tulisi rutiini. Rutiinien muuttaminen onnistuu parhaiten yksi kerrallaan. Entäpä jos opettelisit yhden uuden ihonhoitorutiinin kerran kuussa, kuten ihon puhdistuksen, kasvoveden käyttämisen sekä ihon kuorimisen. Lisää uusi rutiini kuitenkin vasta sitten, kun edellinen sujuu ilman sen suurempia ponnisteluja. Kun noudatat uutta ihonhoitorutiiniasi kuukauden ajan, huomaat varmasti muutoksia ihosi kunnossa. Ja tämä aivan varmasti motivoi sinua edelleen jatkamaan ihosi hoitamista.

2. Elämäntilanteen mukaiset ihonhoitorutiinit

Jos arkesi on pienten lasten äitiyttä ja lapsiperhearkea, on usein jo pelkästään kiireettömästi suihkussa käyminen arjen ylellisyyttä. Monivaiheinen puhdistus-kasvovesi-tehotippa-kosteusvoide-silmänym pärysvoide-hoitorutiini on sinulle mahdollisesti liian monimutkainen ja aikaa vievä. Toki arkesi voi olla muistakin syistä kiireinen. Muista, että kiireen ei tarvitse merkitä sitä, että hoitaisit ihoasi huonosti tai jättäisit sen kokonaan hoitamatta! Puhdistus, kosteutus ja ihon suojaaminen ovat kasvojen ihon tärkeimmät hoitovaiheet. Valitse puhdistustuotteeksi misellivesi, joka puhdistaa ja kosteuttaa ihosi samanaikaisesti. Suojaa iho 24-tunnin kosteusvoiteella, jota voit käyttää aamuin illoin.

3. Aikatauluta oikein

Jos illalla tapahtuvan ihonhoidon jättää liian myöhäiselle, tuntuu se paljon työläämmälle, kuin ajoissa tehty ihonhoitotuokio. Väsyneenä on helppo lintsata. Mikä on oikea hetki ihon iltahoidolle? Puhdista ja suojaa ihosi, kun et enää hikoile ja pölyynny illan aikana. Etsi myös aamustasi sopiva hetki ihosi hoitamiseen. Onko se ennen vai jälkeen aamukahvin?

4. Yhdistele ihonhoitorutiineita

Jos aikataulusi tai budjettisi ei salli monia erilaisia tuotteita, valitse itsellesi muutama tuote, joissa yhdistyy kaksi tai useampia ihonhoitovaiheita. Valitse puhdistustuotteeksi jo aiemmin mainitsemani misellivesi tai puhdistustuote, joka samalla kevyesti kuorii kasvojen ihon. Kuorinnaksi voit myös valita tuotteen, joka jätetään iholle yön ajaksi. Samoin yövoiteen asemasta voit laittaa iholle niin sanotun yönaamion. Aamulla riittää, että pyyhit kasvojen ihon misellivedellä tai kasvovedellä ja lisäät kosteusvoiteen.

Toivon, että ihonhoitoon käyttämäsi hetket ovat sinulle keidashetkiä, jotka antavat sinulle virkistystä, iloa ja hyvää oloa arjen keskellä! Kauniita hetkiä sinulle ihonhoidon parissa. Muista, että Iloinen sydän kaunistaa kasvot! (Snl. 15:13.)

Rakkaudella Hannele Aallos