Hirret Terijoelta

Lapset ovat muuttaneet tämän pariskunnan elämää paljon upealla tavalla. Kun Elina Rantamäki alkoi odottaa perheen esikoista, hän päätti yhdessä aviomehensä Otso Salmisen kanssa, että nyt olisi oikea aika muuttaa omakotitaloon ja Helsingin Kivikon kerrostaloasunto sai jäädä. Pari ei arvannutkaan, että seuraava koti olisi Järvenpään vanha ja hirsinen Villa Valborg.

– Itseasiassa järvenpääläiset ystävämme laittoivat meille talon myynti-ilmoituksen tältä suunnalta. Emme kiinnostuneet kyseisestä talosta, mutta samalla sivulla olevasta toisesta talosta kylläkin. Lähdimme katsomaan taloa, ihastuimme siihen ja päätimme tehdä tarjouksen. Yllätykseksemme tarjous meni läpi, ja yhtäkkiä olimme ostamassa kotia itsellemme! Tiesimme alusta asti, että talo vaatisi remonttia, mutta oli kuitenkin sellainen, johon pystyi hyvin muuttamaan, vaikka remontin aloittaisi myöhemminkin. Noin kuukausi muuton jälkeen syntyi esikoisemme Ellen.

Muutaman vuoden päästä syntyi perheen toinen tytär Emma, ja remontin aloittaminen sai taas lykkääntyä hyvästä syystä. Nyt kun nuorempikin on jo kaksi vuotias, taloprojekti on saanut enemmän pontta. Pariskunta on sitä mieltä, että kerralla kannattaa tehdä kunnolla, vaikka se tulisi vähän kalliimmaksi, koska tavoitteena on koti, jossa voisi elää loppuelämänsä tyytyväisenä.

Lue kesän Super-Christinasta juttu Salmisen perheestä ja heidän kotinsa historiasta.

Teksti: Outi Mähönen

Kuva: Sanni Tunturipuro