Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Christinan seinäkalenteri 2024

Vuoden 2024 Christinan seinäkalenterin on kuvittanut taiteileva toimittaja Ulla Aurio (ent. Roihu). Seuraavassa hän kertoo itse suhteestaan taiteen tekemiseen ja elämään yleensä.

”Nyt jo edesmennyt ystäväni, taiteilija Seija Kinnunen järjesti reilut 20 vuotta sitten maalauskurssin. Sillä kurssilla pensseli liimautui käteeni. Vuosi vuodelta taide on tullut minulle yhä omemmaksi ja mieluisammaksi harrastukseksi. Heittämällä uppoudun tunneiksi ja taas tunneiksi leikkimään värien ja pensselien kanssa. Tausta tälle taideväylällekin taitaa olla geeneissä, sillä toinen isoisäni, äitini isä, oululainen Juho Karvonen pyöritti aikanaan arvostettua pohjoissuomalaista piirustus- ja suunnittelutoimistoa. Siellä syntyivät suunnitelmat lukuisiin kunnantaloihin, koulurakennuksiin, hoitolaitoksiin ja komeisiin navettoihinkin. Juho-ukkini työpöydällä ovat hahmottuneet myös muun muassa Alavieskan ja Saloisten kirkot.

Näin ollen ajattelen, että ei kannata ottaa tekemisistään kovin kopeasti pisteitä itselle. Kunhan kiittelen Suurta Antajaa ja kahta ukkiani. Oulun mummini Kerttu Loviisa Karvonen ansaitsee suurimman kiitoksen, sillä hän ei lopettanut koskaan rukousta lapsenlapsensa puolesta. Rukous kantaa, siihen uskon.

Ja vielä: Haluan ajatella, että ikä on vain numero. Ja minusta numero 75 on aika kivan makuinen ja näköinenkin!”

Lue lisää Christina-lehden  taidekalentereista ja tilaa omasi.