Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Antamisen siunaus | Päivi Kettunen

Antamisen siunaus | Päivi Kettunen | Päivi Kettunen Kangasniemeltä on perheenäidin ja mummin virkatoimien ohella mukana monessa seurakuntansa työmuodossa, esimerkiksi Majatalo-iltojen sekä Valon ja lohdun iltojen juontajana. Somemummuna hän tekee seurakuntansa Facebook- ja Instagram-sivuille päivityksiä ja vastailee kommentteihin.

Facebookissa julkaistuista arkisista aamu- ja iltarukouksista on myös koottu kirja Lempeään läsnäoloosi (Päivä 2022). Kirjasta on otettu jo neljä painosta. Tämän vuoden alkupuolella se saa jatkoa, kun toinen Päivin kirja Hellään huolenpitoosi näkee päivänvalon.

– Minun Terttu-äitini oli iloinen antaja. Äiti jäi 25-vuotiaana leskeksi viiden pienen lapsen kanssa velkaiselle maatilalle, joten pennin venyttäminen ja omavaraisuuteen pyrkiminen olivat hänelle arkipäivää, tai suorastaan elinehto. Hän selvisi noista vaikeista vuosista, jotka varmasti myös vahvistivat hän haluaan auttaa muita antamalla omastaan. Äiti jakoi kitsastelematta aikaansa ja apuaan, käsitöitään sekä kasvimaan, puutarhan ja metsän satoa. Vielä viimeisen kerran tavatessamme, päivää ennen taivaan kotiin siirtymistään, hän kipitti ketterästi maakellariin hakemaan tyttärelleen puolukkamehua. Äidin
minulle viimeisenä talvenaan kutomat lapaset, kauluri ja villapannat ovat nyt suuri aarteeni.

Antamisen siunaus

Kun Jeesus nosti Päivin vaikeasta elämäntilanteesta, sai Päivi elämäänsä toivon. Hänessä syttyi
samantien kutsumus välittää tätä rakkautta eteenpäin. Päivi polvistui useamman kerran sänkynsä äärelle ja luovutti itsensä ja lahjansa Jumalan käyttöön.

– Halusin koko sydämestäni jakaa eteenpäin sitä hyvää, mitä itse olin saanut, sillä niin moni kulkee täällä pimeässä ilman toivoa.

Vähän kerrassaan Päiville  alkoi aueta kanavia, joissa hän sai kertoa siitä, mitä Jeesus on hänelle tehnyt.

– Koen, että Jumalalla tosiaankin on ollut minua varten räätälöity tehtävä, kuten Pekka Simojoki sanoi rohkaistessaan minua, arkaa perheenäitiä, Majatalo-iltojen juontajaksi. Annan Jumalan valtakunnan työhön aikaani ja lahjojani. Minulle tärkeää on ollut huomata, että Jumala kutsuu käyttämään juuri niitä lahjoja, joiden käyttäminen on luontevaa ja iloa tuottavaa. Kun rohkeasti käytän lahjojani, ne vahvistuvat pikkuhiljaa ja uusiakin lahjoja alkaa löytyä.

Lue Päivin tarina kokonaisuudessaan Christinan-lehden numerosta 1/24.