Siirry sisältöön

Poiminnat

Anna Jumalan olla turvapaikkasi

”Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, se sanoo: ’Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan'”. (Psalmi 91:1-2.)

Lupaukset, jotka Jumala on antanut psalmissa 91, ovat riippuvaisia siitä, että teemme hänestä turvapaikkamme. Ainoa paikka, johon menemme – ainoa paikka, jossa asumme. Hän yksin on linnoituksemme ja turvamme. Jos voimme oppia tukeutumaan ja luottamaan häneen, meidän ei tarvitse kantaa huolta puolustautumisesta vihollisen uhkia vastaan. Monet meistä unohtavat tai vähättelevät ajoittain, kuinka tärkeää on tehdä Herrasta yksi ja ainoa turvamme.

Joskus käännymme oman ymmärryksemme puoleen löytääksemme vastauksia tai lohtua. Joskus pyydämme neuvoja luotettavilta ystäviltä tai läheisiltämme. Ehkä palkkaamme jonkun jolla on kokemusta tai asiantuntemusta. Nämä asiat voivat auttaa, mutta todellinen turvallisuus on yksin Jumalassa. Psalmi 121:2 sanoo, että apumme tulee Herralta, taivaan ja maan Luojalta.

Loput psalmista 91 eivät jatku sanomalla, että Jumala joskus auttaa meitä, kun hänestä siltä tuntuu. Siinä sanotaan, että hän varmasti pelastaa meidät, suojelee meitä, on uskollinen, pelastaa ja varmistaa, ettei meidän tarvitse pelätä. Se on todellista sitoutumista. Sellaista sitoutumista, jonka voimme saada, kun asumme Herran suojassa ja teemme hänestä turvapaikkamme. Pohdi aikoja, jolloin Herra on ollut uskollinen omassa elämässäsi. Näetpä sen nyt tai et, hänellä on aina hyvät suunnitelmat sinua varten. Anna luottamuksesi häneen kasvaa ja tee Jumalasta ainoa turvapaikkasi. Et tule katumaan sitä.

Lue kanadalaisen Krysta Eldeyn kirjoitus kokonaisuudessaan Christina-lehden numerosta 1/23.