Ääni ihmiskaupan uhreille

Maarit on juuri voittanut Jane Jonesin kanssa Vuoden kristillinen kirja 2019 palkinnon yhteisellä kirjallaan Kadun kukka – Prostituutiosta vapauteen. Voittajan valitsi toimittaja Sanna Ukkola. Kirja voitti myös yleisöäänestyksen. Tämä Päivä Osakeyhtiön kustantama kirja on erään naisen selviytymistarina seksiperusteisen ihmiskaupan kierteistä normaaliin elämään. Tositarina sijoittuu Etelä-Afrikkaan, jossa Maarit toimii Youth With a Mission järjestön työyhteydessä mediatyöntekijänä.

Kirjasta käy ilmi, kuinka mahdotonta uhrin on päästä eroon seksibisneksestä yksin. Kirjan päähenkilö ei halua menneisyytensä enää määrittävän häntä, ja siksi hän esiintyy kirjassa nimellä Kukka. Jo lapsena kaltoin kohdeltu Kukka päätyi niin sanotun Lover- boy-rakastajan uhriksi. Nämä saavat uhrinsa ensin rakastumaan itseensä ja sitten alkavat parittaa niin sanottua tyttöystäväänsä muille miehille. Näin kävi myös Kukalle.

Kukka vei kaikki prostituutiolla ansaitsemansa rahat poikaystävälleen saadakseen tältä päivittäisen huumeannoksensa. Kukka oli riippuvainen metamfetamiinista. Se on vaarallinen ja voimakasta riippuvuutta aiheuttava huume. Kukalla oli useita parittajia, mutta kyseessä oli aina sama ihmiskaupan muoto.

Maarit toimi Kukan rinnallakulkijana ja yritti auttaa tätä pääsemään pois seksibisneksestä. Kukka pääsi kristilliseen ihmiskaupan uhrien turvakotiin aivoverenvuodon jälkeen. Siellä hän tuli uskoon. Kukka alkoi kertoa tarinaansa fysioterapeutilleen Jane Jonesille, joka kirjoitti kuulemansa ylös. Jane oli kysynyt Kukalta, mitä tämä haluaisi seuraavaksi elämässään tehdä. Kukan toive oli saada elämäntarinansa kirjan kansiin, jotta hän voisi auttaa muita prostituution uhreja. Näin alkoi syntyä kirja prostituutiosta. Kirja on mukaansatempaavaa luettavaa!

Lue koko juttu tuoreimmasta Christina-lehdestä

Kuva ja teksti: Outi Mähönen