”Tahdotko tulla terveeksi?”

Jumala laski Vuokko Erärannalle näyn kristillisestä sisäisen parantumisen keskuksesta 60-luvulla. Vuokko koki, että hänen vanha lapsuudenkotitilansa tulisi olemaan se paikka, jonne ihmiset kokoontuisivat saamaan apua sisäisiin haavoihinsa. Jumala puhui, että vanha navetta tulisi olemaan keskuksen päärakennus. Näky odotti toteutumistaan 20 vuotta, kunnes Jumala toi Vuokon rinnalle työtä varten Marja Kallion. Yhdessä he perustivat Betania-koti ry:n vuonna 1988. Alkuun Marja mietti; jos Jumala ei hoitokotia synnytä, siitä ei tule mitään. Hän ajatteli, että haluaa olla näkemässä, jos Herra tekee rähjäisestä navetasta toimivan päärakennuksen, sillä se olisi todellinen ihme.

Rahaa ei ollut ja naiset elivät alkuun suurilta osin omavaraisina. Maatilalla oli vihannesten, perunoiden ja marjojen lisäksi lampaita. Rakentaja toisensa perään kieltäytyi ottamasta vastuulleen harvalautaisen navetan kunnostamista. Ammattilaisten mielestä rakennus olisi oikeastaan pitänyt purkaa ja tilalle tehdä kokonaan uusi talo. Inhimillisesti ajatellen tilanne oli aivan surkea, mutta naiset tietämällä tiesivät, että Jumalalle mikään ei olisi mahdotonta.

Molemmat naiset ovat joutuneet käymään läpi oman sisäisen parantumisen prosessinsa, jotta ovat kyenneet toimimaan kokonaisvaltaisesti kutsussaan kohdata traumatisoituneita ihmisiä. – Meillä on ollut tahoillamme pitkä Jumalan koulu työtämme varten. Minulla oli elämääni ja toimintaani rajoittava pelko, joka sitoi ja hallitsi. Erään kerran, ennen Betania-kodin perustamista, Jumala lähti viemään minua pelon alkulähdettä kohti ja sain vapautua siitä kokonaan, Vuokko kertoo.

– Pyhä Henki näytti ongelmani juuren, joka sijoittui varhaisiin lapsuuteni vuosiin. Isäni vammautui sodassa ja hänelle tuli epilepsia. Lapsuuttani väritti pelko, joka liittyi isäni voimakkaisiin epilepsiakohtauksiin. Erään kerran ollessani viisivuotias, kävelin kotini sisäeteiseen ja huomasin siellä kauhun vallassa seisovan isosiskoni, joka piteli korviaan. Siinä samassa kuulin ääniä keittiöstä. Tiesin heti, että isä oli saanut kohtauksen. Pelko valtasi minutkin ja nostin käteni korvilleni, että en kuulisi kohtauksen ääniä. Sen jälkeen elämääni alkoi ohjata pelko. Kerran järven jäällä kävellessäni Jumala näytti minulle alkuperäisen syyn ongelmaani, ja irtisanouduin pelosta Jeesuksen nimessä. Vihollinen oli sitonut minut pelolla, ja pyysin Jeesusta parantamaan minut. Silloin Herra antoi pelkoni tilalle rohkeuden hengen, sanoo Vuokko.

Vuokon elämä muuttui sisäisen parantumisen kautta. Hän tietää, että ilman muutosta hän ei olisi koskaan voinut ryhtyä aidosti auttamaan muita. Myös Marja kävi läpi pitkän sisäisen paranemisen prosessin, johon Jeesus häntä pyysi. Marja vastasi haluavansa toki suostua prosessiin, sillä hän tiesi Jumalalta tulevien asioiden olevan hyviä. Hän ei suostuessaan aavistanut, että hyvin raastava, mutta niin tarpeellinen, lähes kymmenen vuoden mittainen koulutus-,  vapautumis- ja parantumisprosessi oli hänen kohdallaan alkamassa. – Sen aikana opin tuntemaan Jumalan Taivaallisena Isänä, joka ei koskaan hylkää eikä jätä, on aina minun kanssani, neuvoo ja auttaa kaikessa, Marja sanoo.

Lue koko juttu Christina-lehdestä!

Betania-koti sijaitsee Sastamalan kaupungissa, Sammaljoen kylässä. Se palvelee uskovia yli seurakuntarajojen sisäisen vapautumisen ja parantumisen alueilla. Hoitoon voi hakeutua jokainen, jolla on ongelmia jotka vaativat perusteellisempaa käsittelyä ja rukousta. Lisätietoa löydät osoitteesta www.betaniakoti.fi.

Teksti: Outi Mähönen

Kuva: Sanni Tunturipuro